Yksi tulevan Overwatch Leaguen kauden uusista joukkueista, Chengdu Hunters, julkisti viime viikolla pelaajakokoonpanonsa. Silloin ei kuitenkaan vielä ollut tiedossa, että kokoonpanoon kuuluisi myös Los Angeles Gladiatorsin entinen DPS-pelaaja Ted ”silkthread” Wang. Perjantaina esille tullut tieto ei kuitenkaan saanut faneissa aikaan riemua, sillä Wang julkisti sen kertoessaan uransa päättymisestä.

Lopettamispäätös oli useamman tekijän summa. Ensinnäkään Wang ei omien sanojensa mukaan enää nauti Overwatchin pelaamisesta samalla tavalla kuin ennen ja tuntee olevansa burnoutin partaalla.

Toisekseen kiinalaisjoukkueeseen sopeutuminen oli suurempi shokki, kuin Wang osasi odottaa. Erityisesti mandariinikiinaksi kommunikoiminen tuotti amerikkalaispelaajalle vaikeuksia, kuten myös kulttuurierot ”työtunteihin, yksityisyyteen, elinoloihin, vapaapäiviin ja työetiikaan” liittyen.

Wang päätti, ettei hänen olisi kannattavaa jatkaa uraansa, niin itsensä kuin joukkueensakaan kannalta. Asia saatiinkin sovittua yhteismielin muun joukkueen kanssa.

Tästä huolimatta Wang aikoo jatkaa Overwatchin pelaamista ja striimaamista entistäkin aktiivisemmin. Tulevaisuudensuunnitelmatkin ovat hänelle selvät; hän aikoo hakea ensi syksynä yliopistoon opiskelemaan liiketaloutta.

”Kuka tietää, ehkä palaan e-urheiluskeneen tulevaisuudessa, tosin liiketoiminnan ja hallinnon puolelta pelaamisen sijaan. Nopeasti kasvava e-urheiluala kiinnostaa minua ja olisi suuri kunnia tukea sen kasvua tulevaisuudessa. E-urheilun nosto samalle asemalle perinteisen urheilun kanssa on päämotivaattorini liiketalouden valinnassa. Olen viimeinkin löytänyt oppiaineen, johon voin suhtautua intohimoisesti”, Wang kirjoittaa.

Lähde: Ted ”silkthread” Wang Kuvalähde: Blizzard