Verkossa toimiva vedonlyöntiyhtiö NordicBet on tarjonnut asiakkailleen pitkän aikaa myös e-urheiluun liittyvää vedonlyöntiä. Yhtiö on merkittävä toimija alallaan ja se on kohdistanut toimintaansaan myös suomalaisille suomenkielisen sivuston ja mainosten kautta.

Tänään yhtiö kuitenkin yllättäen ilmoitti, ettei se tule jatkossa tarjoamaan e-urheiluvedonlyöntiä. Syyksi tähän NordicBet ilmoitti lajin suosion nuorten keskuudessa.

”Tässä tapauksessa vastuullisuus ajaa edelle. Pelimme ovat tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille. Esportsin ammattilaisjoukkueiden pelaajissa on kuitenkin paljon alaikäikäisiä, ja myös lajin faneista suuri osa on nuoria”, totesi NordicBetin Head of Marketing Jussi Nurmi yhtiön tiedotteessa.

Samassa tiedotteessa yhtiö kertoi e-urheilun vedonlyönnin olleen sille merkittävä tulonlähde. Vedonlyönnillä onkin vankka jalansija e-urheilussa ja vedonlyöntiyhtiöt ovat pitkään toimineet yhtenä alan näkyvimmistä sponsoreista. Suomessa Veikkaus aloitti viime kuussa yhteistyön ENCE Esportsin kanssa. Sitä ennen se on toiminut mm. Finnish Esports Leaguen yhteistyökumppanina.

Veikkaus myös avasi oman e-urheiluyleisönsä taustoja tämän vuoden aikana tehdyssä tutkimuksessaan, jonka pohjalta näyttää siltä, että se tulee tulevaisuudessa keskittymään e-urheiluun entistäkin enemmän.

Lähde: NordicBet Kuvalähde: Jussi Jääskeläinen