Internetin käyttäjät Venäjällä eivät ole päässeet käyttämään striimaussivusto Twitchiä sen jälkeen kun maa toimeenpani yleisen kiellon kaikkia Amazonin palveluita kohtaan.

Kielto johtuu Venäjän hallituksen tahdosta estää Telegram-viestintäsovelluksen käyttö. Telegram on kieltäytynyt antamasta lupaa päästä käsiksi käyttäjien yksityisviesteihin, minkä takia hallitus on ruvennut estotoimenpiteisiin, jotka ovat vieneet Googleen ja Amazoniin liittyviä IP-osoitteita mukanaan.

Twitchin venäläiset käyttäjät alkoivat postata ilmoituksiaan sivuston rikkinäisyydestä Redditiin pian sen jälkeen kun Venäjä oli estänyt yli 600 000 IP-osoitetta liittyen jollain tapaa Amazoniin. Osa maan kansalaisista kertoi pääsevänsä käyttämään Twitchiä vielä, joka johtuu luultavasti eri palveluntarjoajasta.

Mikäli esto on pysyvä, se saattaa näkyä suurena kuiluna maan peli- että esports-skeneissä. Venäjän pelimarkkinoiden arvo oli noin 1,5 miljardia dollaria viime vuonna, ja Venäjällä sijaitsee Twitchin toisiksi suurin käyttäjäkunta.

VPN:n avulla sivuston käyttäminen on kuitenkin vielä mahdollista, sillä se salaa käyttäjän sijainnin korvaamalla sen toisen maan IP-osoitteella. Saa nähdä miten tilanne korjataan – jos korjataan.

Lähde: Dot Esports, kuvalähde: Twitch