Venäjän menestynein jalkapalloseura Spartak Moscow laajentaa toimintaansa eurheilun puolelle. Seura on jo aiemmin flirttaillut elektronisen kilpaurheilun kanssa painamalla FIFA-pelaaja Sergei ”KEFIR” Nikiforovin pelipaitaansa, mutta hakee nyt vakaampaa jalansijaa elektronisilta kilpa-areenoilta.

Seura suunnittelee laajennusta Counter Srike: Global Offensiven, League of Legendsin ja Dota 2:n pariin. Tällä hetkellä se on julkistanut ainoastaan CS:GO-kokoonpanonsa, mutta tietoa muista joukkueista odotetaan pian. Counter Striken puolella Spartak Moscowta tulee edustamaan venäläinen Rush3D-joukkue, jonka kokoonpanoon kuuluu:

  • Anatoliy ‘liTTle’ Yashin
  • Pavel ‘AERO’ Surmach
  • Artem ‘Art’ Shevchenko
  • Dmitriy ‘facecrack’ Alekseyev
  • Anton ‘kibaken’ Kolesnikov

Perinteisten urheiluseurojen siirtyminen eurheilun pariin on jo ennestään tuttu ilmiö, joka on viime aikoina vain lisääntynyt entisestään. Suomessa elektronista urheilua ovat lähteneet valloittamaan muun muassa Helsingin IFK ja Seinäjoen Jalkapallokerho. Yhteistyö on kannattavaa sen molemmille osapuolille, sillä eurheilujoukkueet hyötyvät kokeneiden urheiluseurojen ammattitaidosta, jotka taasen pääsevät laajentamaan toimintaansa nopeasti kasvavan eurheilun puolelle.

Lähteet: Dotesports, Gosugamers

Kuvalähde: Spartak Moscow