DreamHack Winter 2019 -turnaus huipentui tänään erittäin hienoon finaaliin, jossa kohtasivat venäläinen forZe ja tanskalainen Tricked. Ruotsin Jönköpingissä pelatussa turnauksessa oli mukana paljon suomalaisväriä, sillä semifinaaleissa Tricked kukisti Otto ”ottoNd” Sihvon edustaman CR4ZYn. Taas puolestaan venäläinen forZe voitti omassa välierässään GODSENTin, jonka riveissä pelasi Jesse ”zehN” Linjala. Turnauksessa oli mukana myös suomalainen SJ Gaming, mutta suomalaisjoukkueen rahkeet eivät riittäneet loppuun asti, jotta se olisi voinut tosissaan taistella mahdollisuudesta päästä finaaliin.

Sunnuntain finaali pelattiin paras kolmesta (BO3) -menetelmällä. Ottelun kartoiksi valikoitui forZen valitsema Inferno, tanskalaiset ottivat puolestaan Vertigon ja tarvittaessa kolmantena karttana oli Train.

Tanskalainen Tricked sai Infernon CT-puolelle parhaan mahdollisen alun, sillä se siirtyi varsin nopeasti 4-0-johtoon. Pitkään näyttikin siltä, että forZe ei saa ottelun alkuhetkillä omaa peliään uomiinsa. Se onnistui kuitenkin heti seuraavalla kierroksella avaamaan oman pistesarakkeensa ja kaventamaan tilanteeksi 4-1. Kuudennella kierroksella Tricked karkasi jo neljän kierroksen johtoasemaan, tästä venäläisten selkäranka ei kuitenkaan katkennut.

ForZe onnistui ottamaan seuraavat seitsemän kierrosta putkeen ja näin ollen varmistamaan puoliskonsa voiton tilanteessa 8-7. Toiselle puoliskolle mentäessä forZe otti tarvittavat kierrokset eikä päästänyt tanskalaisia enää mukaan peliin. Lopulta ensimmäinen kartta päättyi venäläisten 16-11 voittoon. ForZe näyttikin omassa karttavalinnassaan, että miksi Inferno on joukkueen yksi vahvimmista kartoista.

Vertigossa peli oli paljon tasaisempaa joukkueiden välillä. Pieni tauko karttojen välissä teki tanskalaisjoukkueelle hyvää, sillä se tuli toiseen karttaan paljon paremmalla ilmeellä. Venäläinen forZe avasi pelin tyylikkäästi voittamalla ensin pistoolikierroksen, jonka jälkeen se vei heti perään toisen kierroksen siirtymällä nopeasti 2-0-johtoon. Tämän jälkeen alkoi tanskalaisten kone puksuttamaan, sillä se otti peräjälkeen viisi kierrosta karaten pienoiselle karkumatkalle. ForZe kuitenkin onnistui kaventamaan pelin 5-4 ja pitkään näytti, että tanskalaiset menevät menojaan, sillä varsin nopeasti tilanne olikin 10-4. Ensimmäisen puoliskon päättäjäiseksi venäläiset onnistuivat ottamaan viidennen kierroksen takataskuunsa.

Toiselle puoliskolle mentäessä tanskalaiset eivät päästäneet forZea liian lähelle, vaan se otti tarvittavat kuusi kierrosta vieden lopulta toisen kartan luvuin 16-14. Turnauksen voittaja ratkaistiin kolmannessa kartassa, joka olikin venäläisten näytöstä. Tanskalaisten puhti loppui kokonaan ja serverillä oli vain yksi joukkue. ForZe oli koko ajan askeleen edellä tanskalaisia. ForZe voitti kolmannen kartan luvuin 16-9 ja koko ottelun 2-1. (Inferno 16:11, Vertigo 14:16, Train 16:9).

 

Turnauksen 100 000 dollarin palkintopotti jaettiin seuraavasti:

forZe $50,000
Tricked $20,000
CR4ZY $10,000
GODSENT $10,000
SJ $3,000
FURIA $3,000
Marskalk $2,000
Heroic $2,000

 

Kuvalähde: liquipedia