Kukaan ei tietysti halua lastensa viettävän liikaa aikaa ruudun edessä, mutta sopivissa määrin videopelit voivat olla loistavaa ajanvietettä perheen kesken tai keino löytää yhteistä tekemistä harmaisiin syys- ja talvipäiviin. Tässä jutussa on listattu viisi peliä, joiden parissa viihtyvät niin lapset kuin vanhemmatkin!

1. Untitled Goose Game

Untitled Goose Game on hauska ja harmiton pulmanratkaisupeli, jossa pelaat kirjaimellisesti hanhena, aiheuttaen parhaasi mukaan kaaosta kyläläisten keskuudessa. Osa pulmista voi olla haastavia aikuisellekin, mutta yhteistyöllä ne varmasti ratkeavat ennemmin tai myöhemmin. Hanhen seikkailuja on viihdyttävää seurata sivustakin, mutta valittavana on myös jaetulla näytöllä pelattava kaksinpeli. 

Kuva: House House

2. Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart iskee edelleen yhtä hyvin kuin ysärillä. Klassikkopeli on hauskaa ajanvietettä koko perheelle, ja peliä voi pelata paikallisesti jopa 8 henkeä – edellyttäen toki, että ohjaimia löytyy riittävästi. Valittavana on useita ratoja ja vaikeustasoja, ja perheen kesken voi laittaa pystyyn vaikka Mario Kart -turnauksen!  

Kuva: Nintendo

3. Fortnite: Save the World 

Fortnite on luultavasti tullut tutuksi useimmille, mutta harvempi on tutustunut peliin, josta kaikki sai alkunsa; Fortnite: Save the Worldiin. Kyseessä on ryhmässä pelattava PvE, jossa tehtävänäsi on puolustaa erilaisia kohteita zombimaisten olentojen hyökkäystä vastaan pystyttämällä seiniä ja ansoja, ja taistelemalla erilaisten aseiden ja kykyjen avulla. Pelissä on myös hauska tarinankaari, paljon sivutehtäviä ja muuta tutkittavaa. 

Kuva: Epic Games

4. Minecraft

Kaikkien aikojen toiseksi myydyimmän pelin Minecraftin suosio on jatkunut jo yli vuosikymmenen, ja pelin suosiolle on syynsä. Palikkamaisista grafiikoista huolimatta peli sopii myös aikuisille, ja on sen vuoksi erinomainen peli pelattavaksi yhdessä lasten kanssa. Pienimpien kanssa voi päästää luovuuden valloilleen Creative-tilassa, ja vanhempien kanssa voi tutkia Minecraft-maailmaa Survival-tilaa pelaten. 

Kuva: Microsoft/Mojang

5. Overcooked ja Overcooked 2

Overcooked-pelissä pelaajat pyörittävät ravintolaa, ja valmistavat yhteistyössä asiakkaiden tilauksia yrittäen parhaansa mukaan pysyä aikataulussa kaaoksesta huolimatta. Nopeatempoinen peli vaatii pelaajien välistä kommunikointia, ja porukalla pelattaessa hauskuus on taattu! Peliä voi pelata samalla ruudulla 1-4 pelaajaa.

Kuva: Team 17