Epic Gamesin valtavan suosion saavuttanut Battle Royale-peli Fortnite on ilmoittanut sulkevansa peliä tukevat palvelimet Kiinassa. Fortnite, tai kuten sitä Kiinassa kutsutaan – Fortress Night – jää maan historiaan 15. marraskuuta alkaen. Marraskuun ensimmäisestä päivästä lähtien peliin ei ole voinut enää luoda uusia käyttäjätilejä.

Elokuussa Kiina tiukensi jo valmiiksi tiukkoja säädöksiään koskien alaikäisten videopelikulutusta, ja rajoitti lasten ja nuorten pelaamista vain kolmeen tuntiin viikossa. Nykysääntöjen mukaan pelaaminen on sallittua vain perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin kello 20-21 välillä. Vaikka Epic ei antanut virallista syytä päätökseen (ja yksinkertaisesti kiitti pelaajia ”Fortnite-testiin” osallistumisesta pelin kiinalaisella sivustolla), ei liene kaukaa haettua, että uusilla rajoituksilla on tekemistä palvelimien sulkemispäätöksen kanssa. Fortnite on erityisen suosittu juuri lasten ja nuorten keskuudessa.

Kiinalainen Fortnite-kokemus alunperinkin on ollut melko erilainen, kuin mihin suurin osa pelaajista on tottunut; Victory Royalen saavutti jokainen pelaaja, joka selvisi pelissä 20 minuuttia. Kolmen tunnin pelaamisen jälkeen peleistä ansaittava XP putosi puoleen, eikä haasteita voinut enää suorittaa.

Lähde: Ginx.tv