Suomen Elektronisen Urheilun Liitto (SEUL) kertoo lehdistötiedotteessaan, että Vierumäelle rakennettava harjoitustila tulee sijainniltaan mahdollistamaan Vierumäen perinteisten urheilulajien harjoittelutilat ja takaa monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Liiton huippu-urheilukoordinaattori ja ENCE eSportsin toimitusjohtaja Petri Hämälä kommentoi, että asiat on tehtävä oikein ja haettava oppia valmennukseen niin perinteisestä urheilusta kuin maailmalta. ”Tavoitteena on saada kärki kiinni ja pysyä kasvun mukana”. Nähtäväksi jää, miten Vierumäen urheiluopiston tilat tulevat kehittymään ja toimimaan suomalaisten kilpapelaajien kehittymispaikkana.

Erkka Jouste, Liiton puheenjohtaja kertoo yhteistyöstä näin:

”Liiton tavoitteena pitkällä tähtäimellä on lisätä ammattimaisuutta e-urheilun harjoittelussa ja Vierumäen urheiluopiston kanssa tehty sopimus avaa uusia mahdollisuuksia perinteisen sekä elektronisen urheilun vuorovaikutukselle. Maajoukkueen viimeistelyleirillä on tärkeä rooli MM-kisoihin valmistautumisessa ja Suomen maajoukkuepelaajat halutaan saada hiottua terävimpään huippukuntoon”

ENCE eSportsin johdon, sekä Counter-Strike -joukkueen kanssa suunniteltu harjoittelutila oli nykyisessä muodossaan käytössä ensimmäistä kertaa edellisenä viikonloppuna. eSM-turnausten voittajat käyttivät tiloja tulevia IeSF-maailmanmestaruuskilpailuja varten.

 

Lähteet: SEUL, Yle Puhe