Viikonloppuna Yhdysvalloissa tehtiin historiaa eurheilun saralla. Perinteisten urheilutapahtumien ollessa peruttuja vallitsevan tilanteen vuoksi, pääsivät valtameren tuolla puolen asuvat nauttimaan eNASCAR iRacing -sarjasta. Fox ja sen sisarkanavat täyttivät moottoriurheilun jättämän paikan näyttämällä iRacingia.

Viikonloppu oli selkeästi menestys, sillä se rikkoi eurheilun katsojaennätyksiä. Yli 900 000 katsojaa seurasi lähetystä, joka tarkoittaa, että siitä tuli kaikista katsotuin eurheilutapahtuma Yhdysvaltain tv-historiassa. On muistettava, että se jää vielä monien urheilutapahtumien katsojalukujen alle, mutta suunta on selkeästi se, että eurheilu alkaa kiinnostaa laajemmiltikin.

Syitä suosioon voi olla monia. Ensinnäkin, ihmiset kaipaavat katseltavaa. Toisekseen, vaikkei eurheilua olisikaan seurannut, iRacingia on helppo seurata. Autot käyttäytyvät kuin oikeat kilpa-autot, ajaminen tuntuu ja näyttää realistiselta – se näyttää niin todelliselta, että välillä saattaa unohtaa, katseleeko oikeita autoja vai simulaatiota.

Lähteet: NASCAR, The Verge. Kuvalähde: NASCAR