Juuri äsken Thaimaan Bangkokissa alkanut MET Asia PUBG Classic on vuoden ensimmäinen aasialaisten joukkueiden kesken käytävä PUBG Classic turnaus. Turnauksessa on alueen parhaat joukkueet edustettuina, ja mukana on niin uusia nimiä kuin viime vuonna maailmanmestaruuden voittanut Gen.G.

Turnaukseen on edennyt Aasian aluesarjojen toiselta kaudelta (Phase 2) vain joukkueista kovimmat. Taiwanin, Japanin, Etelä-Korean, Kiinan ja Kaakkoisen-Aasian liigat muodostavat tämän kokonaisuuden yhdessä. Karkeloissa on mukana yhteensä kuusitoista joukkuetta, joista viisi on Kiinasta, neljä Koreasta, kolme kaakkois-Aasiasta, kaksi Japanista ja kaksi Taiwanista. Voittajajoukkueen alue tulee lunastamaan yhden lisäpaikan tulevalta liigakaudelta. 

Kaikista joukkueista suurimmat odotukset ovat kertoimien ja analyysien mukaan nykyisellä maailmanmestarilla Gen.G:llä. Joukkue kuittasi itselleen Korean liigan kultasijan selvällä piste-erolla hopealle tulleesta DPG danawa– joukkueesta. Myös VC Gamingille on asetettu kovat ennakko-odotukset, sillä joukkue voitti Kiinan liigan toisen kauden. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, voivatko muut maat laittaa Korean ylivallalle hanttiin, vai tuleeko turnauksesta yksi teurastus Gen.G:n nimiin. 

Turnausta voi seurata englanniksi selostettuna MET Eventsin facebook livelähetyksen kautta sekä Playbattlegroundsin twitch-kanavalta. Kaikkina kolmena päivänä pelataan kunakin kuusi ottelua, ja voittaja selviää sunnuntaina suomen aikaa iltapäivästä.

Kansikuva: PUBGEsports