Vimpeliläinen urheiluseura Vimpelin Veto on kiinnittänyt itselleen CS:GO-joukkueen. Veto-niminen joukkue (aiemmin Vissy) lähtee haastamaan Suomen sarjakärkeä tänään alkavassa Telia Esports Seriesin CS:GO-liigassa. Kyseessä on Suomen historian suurin CS:GO-liiga.

Vissy aloitti taipaleensa tämän vuoden tammikuussa.  Siihen kuuluvat Panu ”p12” Schutschkoff, Lauri ”Lardek” Ala-Outinen, Tommi ”Hookin” Saarinen, Valtteri ”Lehtori” Pynnönen ja Aleksi ”Albert” Järvinen.  Nyt kiiinnityksen myötä joukkueen taustavoimiksi liittyvät Mikko Kalijärvi ja Christian Joutsenvuori. Kalijärvellä on useamman vuoden kokemus kilpapelijoukkueen pyörittämisestä. Joutsenvuori on puolestaan pelannut kilpaa vuosina 2014–2018 ja mukaan on tarttunut esimerkiksi vuoden 2018 Assembly-tapahtuman avoimen turnauksen voitto.

Joukkue kapusi tiensä Telia Esports Seriesin CS:GO-liigaan sen nettikarsintojen kautta. Näihin osallistui yhteensä 200 joukkuetta, joista kahdeksan parasta karsiutui sarjaan. Sarjassa pelaavat Vedon lisäksi muun muassa ENCESJ Gaming (ent. Superjymy) ja hREDS (Helsingin IFK). Taso on siis kova ja nähtäväksi jääkin, kuinka joukkue tulee pärjäämään Suomen parhaimpien keskuudessa.

Liiga starttaa tänään 26. huhtikuuta kello 21:00. Otteluita voit seurata Subilta ja mtv-suoratoistopalvelusta.

Vimpelin Vedon e-urheilujaoston tavoitteena on CS:GO-joukkueen lisäksi laajentaa e-urheilusta suurempi kokonaisuus Etelä-Pohjanmaan Järviseudulle. Tähän lukeutuisivat esimerkiksi erilaiset tapahtumat kuten pelileirien järjestäminen, e-urheilukoulu ja junioritoiminnan aloittaminen.

”Veto esports ja Järviseudulle muodostuva esports-ekosysteemi on ehdottomasti koko seutukunnan yhteinen suuri voimannäyttö ja yhteen hiileen puhaltamisen tulos”, Mikko Kalijärvi toteaa.

Lähde: Vimpelin Veto Kuvalähde: Mikko Kalijärvi