E-urheilu valtaa jatkuvasti uutta alaa ja myös monet oppilaitokset ovat kiinnostuneet alan mahdollisuuksista.

Suomessa näistä oppilaitoksista viimeisin on Ruoveden Lukio, joka ilmoitti aiemmin tässä kuussa perustavansa e-urheilulinja. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Ruovesi-lehti.

Linjaa lähdettiin ideoimaan jo aiemmin syksyllä. Lukion apulaisrehtori Simo Sinervo kommentoi tällöin Ruovesi-lehdelle, että Suomi on alaan liittyen jo pari vuotta Ruotsia jäljessä.

”Kyllä me haluamme ottaa kopin tästä. Mitään ei saa, jos ei uskalla. Haluaisimme olla Ruovedellä etujoukoissa”, Sinervo sanoi.

E-urheilulinja on valittavana lukion urheiluvalmennuksen linjana ensi kevään yhteishaussa. Linjalle otetaan yhteensä 12 opiskelijaa ja sen keskiarvoraja on minimissään 7.0. Lisäksi hakuprosessiin kuuluu pääsykoehaastattelu, johon kutsutaan hakulomakkeen perusteella.

Hakulomake julkistetaan ennen yhteisvalinnan alkamista.

E-urheilulinjan pelivalmennukseen tulee kuulumaan yhteensä 6 kurssia. Lisäksi opiskelijat voivat valita harjoittelua tukevia urheiluvalmennuksen yhteisiä fysiikka- ja mentaalivalmennuksen kursseja, sekä yhteensä kuusi koulun ulkopuolella suoritettavaa, hyväksi luettavaa kurssia.

Opiskelijoiden käytössä tulee olemaan koulun valmennusluokka ja joukkueiden pelitaktiikan harjoitustila. Lukio tarjoaa opiskelijoille ”perustason” pelikoneet, mutta myös oman tietokoneen voi tuoda mukaan niin halutessaan.

Urheiluvalmennuksen opiskelijoille on varattu koulun läheltä edullisia vuokra-asuntoja.

Linjan lajeja ei ole vielä päätetty, mutta siihen tulevat todennäköisesti kuulumaan CS:GO ja muut yleisimmän e-urheilulajit.

”Valmistelut ovat edenneet viime päivinä reippaasti. Tässä vaiheessa toivomme eSportsista kiinnostuneiden paikallisten nuorten ottavan yhteyttä opinto-ohjaajaan kiinnostuksensa ilmaisemiseksi”, Sinervo neuvoi Ruovesi-lehdessä aiemmin tässä kuussa.

E-urheilulinjaan sekä itse lukioon voi mennä tutustumaan keskiviikkona 24.1.2018 kello 17:30 eteenpäin. Aiheeseen liittyen voi myös ottaa yhteyttä lukion opinto-ohjaaja Mirkka Nieminen-Hirvelään joko sähköpostilla osoitteeseen mirkka.nieminen-hirvela(at)sasky.fi tai puhelimitse numeroon 044 787 1408.

Lähteet: Ruovesi-lehti, Ruovesi-lehti, Ruoveden lukio Kuvalähde: Valve