Valorant-yhteisössä on pitkään pyörinyt väite siitä, että osa skineistä, kuten Prime Vandal, olisi niin sanotusti ”pay-to-win” -skinejä, eli niillä pelatessa pelaaja osuu paremmin. Entinen CS-pelaaja ja suosittu striimaaja Michael ”Shroud” Grzesiek on aiemmin ollut sitä mieltä, että tämä ei pidä paikkaansa, mutta nyt hänkin on alkanut muuttaa mieltään.

Ympäri nettiä on meemeilty eri pelien ja eri genrejen pay-to-win -skineistä, mutta Valorantissa se on vaikuttanut myytiltä. Osa aseskineistä sisältää hienoja efektejä, joista esimerkiksi juurikin Shroud on ollut sitä mieltä, että ne aiheuttavat haittaa pelaajalle, ja ovat lähinnä ärsyttäviä.

Nyt striimaaja on kuitenkin alkanut muuttaa mieltään, kun hän on pelannut aseskineillä ilman efektejä. Hänestä tuntuu, että enemmän ääntä pitävät skinit todella pitävät sisällään pay-to-win -efektin.

– Tiedättekö mitä chat? Minä teen sen. Olen käyttänyt skinejä ilman efektejä hetken aikaa, ja arvatkaa mitä? Minusta tuntuu, että te olette oikeassa. Skinit ovat pay-to-win, hän sanoi striimissään elokuussa.

Myös Tiktokkaaja protier teki aiheesta videon, ja vihjaa, että Riot on tehnyt vastaavaa esimerkiksi League of Legendsissä eräälle Volibear -hahmon skinille. Kuitenkaan Valorantin aseskineistä ei löydy vedenpitäviä todisteita siitä, että hienommat ja kovaäänisemmät aseskinit auttaisivat pelaajaa voittamaan, vaan kyse voi hyvinkin olla placebo-efektistä tai siitä, että olet yksinkertaisesti itsevarmempi kun pelaat hienommalla skinillä.