Ensimmäisen päivän jälkeen jokainen joukkue oli analysoinut videomateriaaleista omia onnistumisiaan ja virheitään, ja kaikki palasivat areenalle astetta viisaampina. Kysymykseksi nousi se, että aletaanko johtavia joukkueita metsästää? Voiton evääminen heti alusta lähtien olisi voinut muuttaa pistetaulukkoa, mutta miten kävi?

Pelaajat jatkoivat samoille alueille tiputtautumista kuin edeltävänä päivänä. Muutoksia nähtiin lähinnä oman alueen sisällä, ja yksikään joukkue ei lähtenyt hakemaan suuria riskejä. Toisaalta pisteissä jäljessä olevat joukkueet pelasivat entistä aggressiivisemmin kun ympyrät painostivat  joukkueita liikkumaan. Johtavat joukkueet taas vastasivat aggressioon viettämällä yhä enemmän aikaa sinisen alueen sisällä.

Toinen suuri strateginen muutos joukkueilla oli pyrkimykset päästä mahdollisimman keskelle ympyröitä. Eilen joukkueet jakautuivat aika tasan ympyrän reunoille ja keskelle. Tänään kaikki puskivat suoraan kaikkein ruuhkaisimmille tonteille, ja tämän seurauksena otteluissa tapahtui luotien vaihtoa huomattavasti aikaisemmassa vaiheessa.

Otteluiden kulku

Päivään lähdettiin seuraavista asetelmista:

Sijoitus Joukkie Pelaajat Pisteet Tapot
1 TSM aimPR, SmaK, Viss, BreaK 865 20
2 Method LaytoN, EnergeticTurtle, AndyPyro, Aitzy 835 25
3 aAa mOnKeY, oraxehaze, Shadow1K, Shiv 760 21
4 Digital Chaos FaustoCoppi, AwieN, Jokkizz, EwanHC 675 20
5 FaZe Clan Jembty, Fuzzface, Haxete, mxey 620 18
6 Corn Shuckers EnV, Zanpah, PaaaRADOX, eLusive 620 16
7 Tempo Storm sambty, Meluke, Valliate, YaBoiDre 620 8
8 Ninjas in Pyjamas Borg, ekkz, Sweaterr, Crunch 605 11
9 C9 Frolicer, Frexs, Chappie, SOLIDFPS 590 12
10 Team Liquid MOLNMAN, Ollywood, Hayz, Scoom 565 18
11 Alliance Romz, veazyy, Ciggzy, OdinThor 495 15
12 Crimson Esports Jus7y, TeaBoneTV, TEXQS, Jazza 485 18
13 Evil Geniuses Pandaego, GOUL, gnomey, wattz 475 10
14 Ghost Gaming Miccoy, Definelegit, Austin, Pr0phie 455 10
15 Luminosity Gaming chipzy, DrasseL, Ninja, JP2 445 13
16 Wind and Rain Wookie, Stab, Tryffeli, Gustav 430 16
17 Noble TheChosenZygote, Interrogate, edakulous, Boom 385 8
18 Miami Flamingos ZeNTTRiiX, TonyV, OneHunnaRounds, DatKoko 330 13
19 Ronin Esports Kraqen, notadeveloper, Minifridgejr, Duckk 315 5
20 PENTA Sports ultra, simsy, frosz, Jeemzz 220 4

Ensimmäisen ottelun lopputaisteluihin selvisivät Tempo Storm, Crimson Esports ja Team Liquid. Viimeisen ympyrän kohdalla Tempo Stormilla oli vielä etu, mutta Liquidin Keiron "Scoom" Prescott sulatti jokaisen vastaan asettuneen pelaajan. Liquid nappasin päivän ensimmäisen kana-aterian.

Seuraavassa ottelussa nähtiin ensimmäisiä poikkeavia strategioita. FaZe päätti vaihtaa laskeutumispaikkaansa, sekoittaen näin muiden pelaajien pakkaa. Strategia toimi ja joukkue pääsi mukaan aivan viimeiseen ympyrään, mutta kaatui harmittavasti todella tehokasta mottitaktiikkaa käyttäneelle  aAa:lle. Tässä kohtaa aAa pääsi vahvaan johtoasemaan ottelusarjassa. Tämän takasivat huomattava määrä tappoja ja ensimmäinen sija.

Kolmannessa ottelussa nähtiin lähestulkoon toisinto aikaisempien pelien ympyröistä kun pelialue sijoittui taas keskilänteen Erangielin pelloille. Ottelussa voiton vei Digital Chaos. Korkeimmalle suomalaisista pääsi Tempo Stormia edustava Samu "Sambty" Kauppinen, joka pääsi näppärillä tapoilla viidennelle sijalle.

Viimeiseen otteluun lähdettiin asemasta, jossa aAa:n tarvitsisi selvitä top 5:n joukkoon niin voitto olisi heille varmaa. Käytännössä kaikki joukkueet top 8:n sisällä olivat vielä potentiaalisia voittajia loistavan kierroksen pelatessaan.

Ottelu alkoi turnauksen ainoalla restartilla: joukkueiden laskeutuessa kartalle tuli tuomaristolta ilmoitus aloituksen uusimisesta. Pakko myöntää, että 80 ihmisen LAN-pelissä näin pieni määrä virheitä oli loistava suoritus turnauksen järjestäjiltä.

Viimeinen taisto alkoi ympyrän sijoittuessa tähänastisista alueista pohjoisimmaksi. Kolmannes ensimmäisestä ympyrästä oli vettä, joten pelattava alue olisi todella ruuhkainen. Ja niin kävikin. Joukkueet törmäilivät toisiinsa alituisesti, ja monet potentiaaliset voittajat kuolivat yksitellen pois. Suomalaisten harmiksi FaZen ja Methodin joukkueista kuoli yksittäisiä pelaajia, antaen näin muille joukkueille huomattavan edun.

Jokainen joukkue toivoi aAa:n putoamista mahdollisimman ajoissa, mutta Benjamin "mOnKeY" Lartigue luikerteli käärmeen lailla aina top 5:een asti ja varmisti voiton joukkueelleen. Ranskalaisten pelaaminen oli turnauksen kärkitasoa, ja he selvisivät luotettavasti lähestulkoon jokaisessa ottelussa viiden parhaimman joukkoon.

Kahdeksannen erän voitti pitkään pistetilaston hännillä roikkunut Ronin Esports. Laiha lohtu, mutta kana-ateria varmaan maittoi joukkueelle turnauksen huipennuksesi.

Onnittelut Ranskaan turnauksen voitosta!

Mutta miten koko turnaus onnistui kokonaisuutena? Lue kattava analyysi loppuviikosta eurheilu.com!

Lähteet: IEM Oakland, ESL Twitter Kansikuva: ESL Twitter