Valven järjestämät major-turnaukset ovat turnauskalenterin odotetuimpia tapahtumia ja viime kerrasta onkin vierähtänyt jo reippaasti yli vuoden päivät. Tuolloin major-voittajaksi kruunattiin tanskalainen Astralis. Kuten tehtiin myös Katowicessa aiemmin vuonna 2019 ja Lontoossa 2018.

Koronapandemia siirsi vuoden 2020 Rion majoreita aluksi marraskuulle jolloin voittopotti kasvoi miljoonasta kahteen miljoonaan. Uutta voittajaa ei kuitenkaan päästy kruunaamaan, sillä turnausta ei ikinä järjestetty.

Lue myös: Koronavirus riepottelee e-urheilukenttää – Moni tapahtuma joutuu kärsimään viruksesta

Seuraavaa turnausta odotettiin vuoden 2021 toukokuulle, mutta nyt Valve on ilmoittanut, että kevään majoreita ei tulla järjestämään. Tämä tarkoittaa sitä, että CS:GO-kansa juhlii seuraavaa major-voittajaa vasta noin vuoden päästä marraskuussa.

Yleinen uskomus on, että syynä perumiselle on edelleen maailmalla jylläävä koronavirustilanne. Syyskuussa Valve kertoi, että he pidättäytyvät julkaisemasta aikatauluja majoreille vähintäänkin siihen asti, kunnes skenessä pienempiä alueellisia turnauksia aletaan pitämään turvallisesti offline-turnauksina.

Lauantaina Valve kommentoi, että heillä on paikka ja yhteistyökumppani Euroopassa marraskuun majoreille. Jos kaikki menee niin kun pitää, suurta urheilujuhlan tuntua päästään todistamaan 25. lokakuuta – 7. marraskuuta. Tämä tarkoittaa neljää perättäistä major-turnausta Euroopassa. Viimeksi majorit pelattiin muualla kun Euroopassa vuonna 2018 Yhdysvaltojen Bostonissa.

Lähde: hltv.org