Suomen tähtipelaaja Aleksi ”aleksib” Virolaisen tähdittämä OG aloitti oman urakkansa venäläistä forZea vastaan ESL Pro Leaguen kauden 12. karsintaturnauksessa. Pelattavaksi kartoiksi valikoituivat venäläisten valitsema Inferno, OG puolestaan pikkasi Dust2:sen. Tarvittaessa kolmannessa kartassa lähdettäisiin junien maailmaan eli vuorossa olisi Train.

Inferno: (14-16)

Joukkueet ottivat edellisen kerran yhteen noin parisen viikkoa sitten, jolloin forZe otti OG:lta kuonoon Nukessa. Näin ollen venäläisjoukkue tahtoi kokeilla OG:n voittamista muussa kuin edellä mainitussa kartassa. Inferno ei ole ollut OG:lle vahvin mahdollinen, kartta sillä sen voittoprosentti on ennen illan ottelua ainoastaan 36. Kun puolestaan forZe on viime aikoina esiintynyt kyseissä kartassa varsin mallikkaasti.

Venäläinen forZe sai otteluun loistavan lähdön, kun se onnistui nappaamaan itselleen voiton pistoolikierroksesta. Voitto ei tullut helpoimman kautta, sillä myöskin venäläisjoukkue koki pelaajamenetyksiä. Koska kyseessä on forZen valitsema kartta aloitti Virolaisen tähdittämä OG puolustavalla CT– puolella. Hyvän alun jälkeen venäläisjoukkue karkasikin nopeilla kierrosvoitoilla etumatkalle, tilanteen ollessa 1-6.

OG:lle kartan ensimmäisillä kierroksilla tuotti suuria vaikeuksia juurikin kierrosten klousaaminen. Joukkue saattoi saada varsin nopeastikin kierroksen avaustapon tai jopa kaksikin pelaajaa pois serveriltä, mutta kuitenkin venäläiset pystyivät jokaisella kierroksella kampeamaan itsensä voittoon. Venäläispelaajat osoittivatkin serverillä, miksi ovat olleet erittäin vahvoja juuri Infernossa ja varmisti itselleen terroripuoliskon voiton tilanteessa 8-2.

Jos OG onnistuisikin ottamaan avaustapon nimiinsä, toistui kierroksien välillä lähes sama toisinto eli joukkue menetti erittäin nopeasti useamman pelaajansa tyhmien virheiden kautta. Näin ollen joukkue joutui usein alivoimatilanteeseen yhdellä tai kahdella pelaajalla, josta on hankalaa lähteä tekemään minkäänlaista reetake-tilannetta. Venäläiset onnistuivatkin lähes jokaisella kierroksella laittamaan pommin maahan, joka takasi joukkueelle erittäin hyvän rahatilanteen. Päinvastoin tappioiden edessä OG ei pystynyt kasvattamaan omaa pankkiaan paremmalle tasolle, vaan koko ajan taistelemaan huonon rahatilanteen kanssa.

Toiselle puoliskolle mentäessä OG otti erittäin tärkeän pistoolikierrosvoiton, jos se haaveilee vielä ensimmäisen kartan voittamisesta. Joukkueen täytyisi pystyä klousaamaan useampi kierros putkeen ja samalla tulisi itse säästyä suuremmilta miesvahingoilta. Tietenkin ihannetilanteessa OG saisi myöskin pommin maahan, tämä voitettujen kierrosten myötä takaisi paremman rahatilanteen ja sotkisi puolestaan venäläisten pankin.

OG näyttikin toiselle puoliskolle siirtyessä piristymisen merkkejä, sillä se kampesi 12-3 tilanteesta 13-10 tilanteeseen, kuitenkin joukkueella on erittäin iso vuori kiivettäväksi, jotta se pystyisi varastamaan forZen valitseman kartan nimiinsä. OG:n sisuuntuminen tuottikin toivotunlaista tulosta, sillä se onnistui kampeamaan lähes toivottomasta tilanteesta aina hienoon karttavoittoon, joka päättyi lopulta lukemiin 14-16. Käsittämättömän OG:n comebackistä tekee sen, että toisella puoliskolla venäläisjoukkue onnistui voittamaan ainoastaan kaksi kierrosta. Seuraavana karttana on vuorossa OG:n oma pikki eli Dust2. Infernon herruus meni OG:n riveissä pelaavalle Issa ”ISSAA” Muradille, joka oli myöskin joukkueensa suuria johtohahmoja, jotta kartan voittaminen oli edes mahdollista.

Dust2:  (16-11)

Ottelun toisessa kartassa Dust2:sessa venäläinen joukkue sai varsin hyvän lähdön OG:n valitsemaaan karttaan. Nimittäin se karkasi nopeasti 4-0-johtoon. OG:n peli ei ole aina alussa lähtenyt toivotunlaisesti käyntiin, vaan sen koneisto on lämmennyt kierrosten edetessä. Jo ensimmäisessä kartassa OG oli ajoittain suurissakin vaikeuksissa ensimmäisten kierrosten aikana. Tietenkin useamman kierroksen häviäminen heti alkuun ei tuo omaan pankkitilanteeseen parannusta, vaan joukkue on pakotettu pelaamaan ekat kierrokset osittaisella ostolla.

Heti, kun OG sai käsiinsä kunnon aseet, onnistui se ottamaan parikin kierrosta putkeen. Tämän seurauksena venäläisjoukkueen rahatilanne tipahti jo lähes nollaan ja oli pakotettu yrittämään pommin laittamista maahan. Näin myöskin tapahtui, joten ylimääräiset pommirahat kilahtivat tilille. Se oli kuitenkin suhteellisen pieni lohtu OG:n asekierrosta vastaan, koska joukkue kavensi näiden kierrosten aikana tilanteeksi jo 3-5. Muutenkin näytti, että OG jatkoi siitä mihin se viime kartan lopussa jäi. Se pelasi, kuin joukkue, jolla on itseluottamus aivan huipussaan eikä juurikaan kumartele vastustajilleen. Vaikka ensimmäinen puolisko päättyikin venäläisten erittäin tiukkaan voittoon.

Toisella puoliskolla forZe sai nopeasti kasvatettua omaa johtoasemaansa hieman lisää, muttei missään vaiheessa OG ollut antanut periksi vaikkei jokaisella kierroksella voittoa tulisikaan. Jos ensimmäinen kartta oli loppujen lopuksi erittäin tasainen, sitä se oli myöskin Dust2:sessa. Joukkueet napsivat vuoron perään kierroksia nimiinsä. Pienen lisämausteensa lisää se, että venäläisjoukkueen on pakko voittaa OG:n valitsema karttavalinta, jotta ottelun ratkaisua haettaisiin kolmannesta kartasta. OG:n hienosta taistelusta huolimatta joukkue ei onnistunut kapuamaan toisessa kartassa voittoon, vaan forZe vei sen lukemin 16-11. Näin ollen ottelun voittaja ratkaistaan kolmannessa kartassa, joka on Train. Toisessa kartassa näkyvimpiä hahmoja oli forZen Bogdan ”xsepower” Chernikov, joka johti tappotilastoa.

Train: (16-6)

Kolmanteen karttaan mentäessä aloituspuoliskot valittiin puukkokierroksella. Lopulta OG pääsi aloittamaan puolustavammalta puolelta, kun taas venäläinen forZe pääsi hyökkäämään. Ensimmäiset kierrokset menivätkin erittäin tasaisessa merkeissä, sillä OG nappasi pistoolikierroksen ja forZe otti puolestaan kaksi seuraavaa kierrosta nimiinsä. Näin ollen OG pakotettiin ottamaan yksi säästökierroksen, joka toi venäläisjoukkueelle yhden kierrosvoiton lisää. Tilanteessa 3-1 OG pääsi ensimmäisen kerran kunnon ostolle ja ottikin heti kierroksen aluksi avaustapon, mutta forZen treidipeli toimi ja tasoitti tilanteen 4 vs. 4 – tilanteeksi. Ostosta huolimatta joukkue ei pystynyt ottamaan toista kierrosvoittoaan, koska forZe tuikkasi pommin maahan ja pakotti OG:n elossa olevat pelaajat säästöpuuhiin.

Venäläisjoukke näyttikin menevän omia menojaan, karaten ensimmäisellä puoliskolla 6-3 johtoon. Vaikka OG pääsikin aloittamaan niin sanotusti suotuisammalla puolella, tuntui että OG:n peli ei lähtenyt tarvittavalla tavalla kulkemaan. Nimittäin oli forZen hyvyyttä, ettei OG pystynyt ketjuttamaan kierroksia, vaan voitot jäivät yksittäisiksi. Tämä tarkoitti sitä, ettei OG päässyt missään vaiheessa kasvattamaan omaa rahallista tilannettaan, vaan joutui koko ajan taistelemaan pankkitilanteen sallituissa rajoissa. Päinvastoin venäläisjoukkue oli onnistunut kasvattamaan omaa pankkiaan roimasti, mikä takasi forZen pelaajille aseostot ensimmäisen puoliskon viimeisille kierroksille.

Useista OG:n yrityksistä huolimatta se ei saanut kasattua tarpeeksi kierroksia omiin nimiinsä, jotta karttavoitto olisi siunaantunut. Lopulta forZe vei kolmannen kartan nimiinsä 16-6 ja lopulta koko ottelun lukemin 2-1. OG:n pelit jatkuvat huomenna, jolloin vastaan asettuu HAVU Gaming.