Kiinalainen jättiturnaus World Cyber Arena järjestetään tänä vuonna ilman Blizzardin pelejä. Viime vuoteen asti WCA:ssa on kilpailtu muunmuassa Hearthstonessa, Warcraft III:ssa ja Starcraft 2:ssa, monissa näistä peleistä turnaus on ollut vuoden kohokohtia satojen tuhansien dollarien palkintopoteilla.

Vuonna 2014 perustettu WCA Circuit ei ole kuitenkaan onnistunut nousta suuren yleisön suosioon ja sitä on kritisoitu oudoista turnausformaateista ja tuotantoon liittyvistä ongelmista. Monille ammattipelaajille turnaus on kuitenkin ollut erittäin tärkeä erityisesti Hearthstonen ja Warcraft III:n kohdalla.

WCAn edustaja Frank Zhang kertoo että päätös pudottaa Blizzardin pelit pois turnauksesta johtuu ongelmista Blizzardin Esports lisenssin kanssa. Zhangin mukaan tämän vuoden prosessi oli huomattavasti edellisiä hankalampi, ja huolimatta kaikesta ylimääräisestä paperityöstä, WCA ei ole onnistunut saamaan yhtiöltä varmistusta että lisenssi on myönnetty. Vuoden 2017 WCA Circuit julkaistaan 23.3. eikä turnausjärjestejällä ole Zhangin mukaan aikaa odottaa enää Blizzardin mahdollista vastausta.

Lähde: Gosugamers