Yksi varma syksyn merkki on massiivisen World Electronic Sports Gamesin (WESG) Euroopan-karsinnat. Ensimmäisenä vuorossa on Dota 2, jossa jaossa on yhteensä 890 000 dollaria.

WESG on kilpapelaamisessa harvinaislaatuinen turnaussarja, sillä siinä vaaditaan, että joukkueen kaikki pelaajat ovat saman maan kansalaisia. Turnausta pidetäänkin monesti kilpapelaamisen epävirallisina MM-kisoina, sillä se tarjoaa enemmän pelejä ja paremmat palkinnot kuin esimerkiksi IeSF:n MM-kilpailuissa.

Suomi kilpailee turnauspaikoista yhdessä muiden Pohjoismaiden, Liettuan ja Latvian kanssa. Avoimia karsintoja järjestetään kaksi, joista molemmista voittajat nappaavat paikan Euroopan karsintoihin, jotka järjestetään myöhemmin offline-turnauksena.

Suomalaisen huippudotan faneille huikeita uutisia tuo joukkue 3 Aegises 2 Anchors jossa nähdään kaikki kolme suomalaista The International voittajaa samassa joukkueessa. Joukkueesa pelaa 2017 voittaneen Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen ja 2018 voittaneiden Jesse ”Jerax” Vainikan ja Topias ”Topson” Taavitsaisen lisäksi pitkän linjan ammattipelaajat Joni ”Buugi” Fält ja Petu ”Peksu” Vaatainen.

3A2A:n tähtisikermän lisäksi Suomea ensimmäisissä karsinnoissa edustaa tuore suomenmestari Womberers, joka osallistuu turnaukseen MTDDotan, Visuaderin, Balzun, srdtjn ja Badplayererin voimin. Kolmas tunnettu suomalaiskokoonpano Helsinki Reds jättää ainakin ensimmäisen karsinnan väliin.

Ensimmäinen karsinta:

Lähde: WESG