Ensimmäinen CS:GO-lanitapahtuma sitten koronaviruspandemian alkamisen jälkeen on alkanut Kölnissä. Jotta tapahtuma voidaan järjestää turvallisesti, ei yleisö ole päässyt paikan päälle seuraamaan pelejä, ja pelaajat ovat olleet saapumisensa jälkeen karanteenissa, ja lisäksi heille tehdään koronatestejä. Keskiviikkona uutisoitiin, että yksi Heroicin pelaajista on saanut koronavirustestistä positiivisen tuloksen, mutta hänellä ei ole ollut oireita, ja hänen olonsa on ollut hyvä.

Tanskalaisjoukkue ei ole paljastanut, kuka pelaajista sai positiivisen testituloksen suojellakseen pelaajiensa yksityisyyttä ja sitä, että he pystyvät keskittymään turnaukseen, ja pyytävät myös faneja kunnioittamaan pelaajien yksityisyyttä. Positiivisesta tuloksesta huolimatta maailman rankinglistalla neljäntenä oleva tiimi aikoo pelata pelejään, tosin hotellihuoneistaan käsin, sillä koko joukkue pysyy karanteenissa.

Heroic ei ole ainoa joukkue, joka pelaa turnausta hotellihuoneistaan käsin, sillä esimerkiksi Spirit on pelannut jo kaksi play-in -vaiheen ottelua pysyen huoneissaan, sillä he saapuivat paikalle myöhässä. ESL:n COVID-protokollan mukaan kaikilta joukkueilta vaaditaan 72 tunnin karanteeni ja negatiivinen koronatestitulos ennen kuin he saavat liikkua yleisillä alueilla, kuten kuntosalilla ja turnausalueella.

Vaikka joukkueet joutuisivat pelaamaan hotellihuoneista käsin varsinaisen turnausalueen sijaan, ovat he samassa verkossa kuin muut joukkueet, eikä tästä syystä joudu kärsimään esimerkiksi erilaisesta pingistä niihin joukkueisiin verrattuna, jotka pelaavat virallisella turnausalueella.