Varsinkin ulkomailla e-urheilu saa yhä enemmän ruutuaikaa perinteisen urheilun ollessa tauolla koronaviruspandemian vuoksi. Kahtena tulevana viikonloppuna pelataan League of Legendsin Pohjois-Amerikan kilpailullisen LCS-liigan pudotuspelejä sekä kamppaillaan mestaruudesta. Ensimmäistä kertaa ikinä ottelut näytetään livenä ESPN kanavilla televisiossa.

Pudotuspelit pelataan paras viidestä -muodolla. Voittaja edustaa Pohjois-Amerikkaa eri puolelta maailmaa olevia tiimejä vastaan Mid-Season Invitational -turnauksessa heinäkuussa. Tällä hetkellä ennakkosuosikkina on Cloud9, joka lopetti runkosarjan huikeilla 17-1 pisteillä.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Riot Games ja ESPN tekevät yhteistyötä näyttääkseen LCS-liigaa. Aiemmin sitä on kuitenkin näytetty vain ESPN sovelluksessa sekä ESPN+ -palvelussa, mutta nyt se tuodaan lineaariseen televisioon. ESPN on tästä ymmärrettävästi innoissaan, sillä yhden maailman suosituimman videopelin näyttäminen livenä tuo paljon uutta sisältöä kanavalle sekä palvelee yhä suurempaa yleisöä.

ESPN:n kanavien lisäksi pelejä voi seurata myös Twitchistä, YouTubesta sekä LoLEsports -sivustolla.

 

Lähde: ESPN Kuvalähde: League of Legends