Kirjoitimme viime kuussa, kuinka pelinkehittäjien kasvanut halu lisätä mikromaksuja peleihinsä on johtanut lainsäätäjien vastauksiin ympäri maailmaa, myös Suomessa.

Tällä viikolla aiheeseen liittyen saatiin jo konkreettisia suunnitelmia. Aiemminkin asiasta painokkaasti puhunut Havaijin osavaltionedustaja Chris Lee julkaisi videon, jossa tämä esitteli yhdessä kollegansa Sean Quinlanin kanssa konkreettisia suunnitelmiaan loot boxien kieltämiseksi.

Kaksikon tavoitteena on kieltää ”uhkapeliominaisuuksia” sisältävien pelien myynnin alle 21-vuotiaille. Tällä tarkoitetaan loot boxeja ja niitä vastaavia systeemejä, joissa rahaa vastaan saa ainoastaan mahdollisuuden voittaa tietty esine. Tavallisia mikromaksuja ei laki tule koskemaan.

Tavoitteena on saada Havaijin lisäksi muita osavaltioita laatimaan samanlaiset lait. Kun tarpeeksi moni osavaltio on tehnyt tämän, loisi se taloudellisen painostuksen pelinkehittäjiä kohtaan jättämään loot boxit pois peleistään.

Tämän lisäksi Lee haluaa pelien ilmoittavan, mitkä todennäköisyydet pelaajilla on voittaa mikäkin esine. Hän haluaa myös lainsäätäjien voivan tarkastaa pelien uhkapelimäiset mekaniikat, jotta niiden voidaan varmistaa olevan reiluja pelaajien kannalta.

Lee kertoi, että useat muiden osavaltioiden edustajat ovat jo ottaneet häneen yhteyttä asian suhteen.

Lähteet: PCGamesN, Chris Lee Kuvalähde: Blizzard