Monet organisaatiot ovat ymmärtäneet kilpapelaamisen arvon markkinoinnissa ja jopa rekryprosesseissaan. Tähän mennessä monet kunnalliset ja valtiolliset toimijat ovat vielä kiertäneet e-urheilun kaukaa, mutta nyt planeetan suurin valtiollinen toimija on tehnyt suunnanmuutoksen asiassa. 

Viime viikolla loppuneessa PAX West Gaming- tapahtumassa julkaistiin ensimmäistä kertaa virallisesti Jenkkien asevoimien alaisuudessa toimiva e-urheilujoukkue. Peleiksi armeijalla ovat valikoituneet League of Legends, Rainbow Six Siege, World of Warcraft ja CS:GO. 

Asevoimat eivät olet viime aikoina päässeet tavoitteisiinsa uusien nuorten rekrytoinnissa armeijan leipiin, joten organisaatiossa on nyt päätetty kokeilla jotain uutta.  Jenkkien asevoimat ovat jo aikaisemmin lisänneet näkyvyyttään sosiaalisessa mediassa, mutta e-urheilun käyttäminen on täysin uusi aluevaltaus. 

Asevoimien rekrytoinnista vastaava kenraalimajuri Frank Muth kommentoi armeijan suhtautuvan intohimoisesti kaikkeen e-urheiluun, ja hän toivoin tällä uudella kokeilulla tavoittavansa uusia nuoria “kykyjä” rekrytoinnissa.  

Kenraalin mukaan e-urheilussa kerrytetyt taidot voivat myös olla kovaa valuuttaa armeijauralla: “Tiimityöskentely, kommunikaatio, paikkatieto, monen näytön havainnoiminen ja nopea päätöksenteko ovat kaikki asioita joita armeijassa työskenneltävältä kaivataan nykypäivänä. 

Esportsbet.com raportoi tämän suunnanmuutoksen myös toimineen. Sivuston mukaan armeija saa rekrymielessä osallistumistaan tapahtumistaan muutaman sataa potentiaalista uutta alokasta, mutta PAX Westistä haaviin saatiin peräti 1500 kandidaattia. Ei hullumpi saldo ensimmäisestä kilpapelaamiseen liittyvästä tapahtumasta. 

Lisätietoja tästä suhteellisen mielenkiintoisesta hankkeesta löytyy osoitteesta usarmyesports.gg  ja tietenkin Jenkkien puolustusvoimien virallisesta discord-serveriltä.  

Lähde: esportsbets.com Kansikuva: usarmyesports.gg