Yle FTW järjestää ensi viikolla Hearthstone-turnauksen, johon osallistuminen on kaikille avointa. Turnaukseen järjestetään kaksi karsintaa, jotka pelataan 2. ja 3. toukokuuta. Finaalipelit pelataan lauantaina 4. toukokuuta kello 18:00 alkaen.

Turnauksen järjestävä Yle FTW on kilpailullinen, viihteellinen sekä yhteisöllistävä peliohjelma, jota luotsaa Aleksi ”MrJallu101” Koli. Hearthstone on FTW:lle uusi avaus, sillä sitä ei ole pelattu aiemmin FTW:n turnauksissa. Yle FTW:n aikaisemmissa turnauksissa on pelattu esim. League of Legendsiä, PUBG:ia, Fortniteä, Overwatchia, Counter-Strikeä ja Rainbow Six: Siegeä.

Turnauksessa on mahdollisuus pelata monia Suomen parhaita Hearthstone-pelaajia vastaan. Turnaukseen osallistuvat esimerkiksi Helsinki REDSin kaksinkertainen suomenmestari Janne ”Janetzky” Aho ja Dreamhack Winter 2017 voittaja Sauli ”Zumpp” Rinta-Aho. Myös ENCEn Mika ”Creapz” Tuovila ja Antti ”Kufdon” Lammi, sekä TDG:n Mauri ”Maur1” Hartikainen osallistuvat turnaukseen. Myös viime talvena itsensä WESG finaaliin pelannut Evgueni “eilic” Ilichko on mukana turnauksessa.

Turnaukseen osallistuu myös suosittuja suomalaisia Hearthstone-striimaajia, kuten Mikael ”Threatii” Backman ja Jesse ”FinRoarr” Kaila.

Palkintona turnauksessa on noin 300 euron arvoinen lahjakortti.

Turnaus pelataan Blizzardin uudella, vuoden 2019 Specialist-formaatilla. Formaatissa pelaajat käyttävät vain yhtä hahmoluokaa ja tekevät siitä kolme erilaista decklistaa. Kaikissa decklistoissa on oltava vähintään 25 samaa korttia. Turnaukseen voit osallistua rekisteröitymällä sen virallisella sivulla.

Karsintoja voit seurata livenä Yle e-urheilun Twitch-kanavalta. Turnausta selostamassa ovat Aleksi ”Wampie” Majander ja Aleksi ”AMJ” Joensuu. Turnauksen finaali lähetetään myös Yle Areenassa.

Lähde: Battlefy Kuvalähde: Play Hearthstone