Youtube ja FACEIT ilmoittivat torstaina tehneensä monivuotisen sopimuksen Esports Championships Seriesin lähetysoikeuksista. Youtube saa yksinoikeuden ECS:n esittämiseen palvelussaan. Sopimuksen arvoa tai tarkkaa pituutta ei ole vielä paljastettu.

Ensimmäiset lähetykset Youtubessa alkavat 25. maaliskuuta, kun ECS:n kolmannen kauden nousukarsinta pyörähtää käyntiin.

FACEITin bisnesvastaava ja yksi perustajista Michele Attisani totesi lehdistötiedotteessa Youtuben tarjoavan vertaansa vailla olevan verkkokatselukokemuksen.

ECS on jo toinen Counter-Strike: Global Offensive -liiga joka siirtyy Googlen omistama videopalveluun. Aiemmin Youtube osti oikeudet ESL Pro Liigan englanninkielisten lähetysten oikeudet.

ESC:n kohdalla ei ole vielä tietoa on kyse pelkästään englanninkielisistä lähetyksistä vai kuuluuko sopimukseen esimerkiksi venäjän- tai portugalinkieliset lähetykset.

Kaikki ottelut tullaan lähettämään suorana 1080p/60 fps laadulla, "kehittyneiden tulevaisuuden integraatioiden" kanssa, jotka julkistaan pian Youtubessa ja FACEITin alustalla. Youtube on myös luvannut opastusta ECS-pelaajie heidän kanaviensa yleisön kasvattamiseen.

lähde: The Score Esports, HLTV