Youtubettaja Jake Lucky väittää kanavallaan Esports Talk, että käynnissä oleva online CS:GO-turnaus on luotu ”ainoastaan sopupelaamista ajatellen”. Kyseinen tapahtuma on LEGENDS.BET L33T CUP, joka on minor tason online-turnaus, jossa on jaossa yhteensä $20 000 dollaria. 

”Oudot ottelut, tuntemattomien joukkueiden kutsuminen ja kilpailun epäilyttävät sponsorit viittaavat siihen, että kaikki ei ole ihan normaalisti” – Esports Talk vakuuttaa videossaan. 

Lucky nostaa ensimmäisenä esille Na’Vin akatemia joukkueen ja tuntemattoman bulgarialaisen Skin Ogres-nimisen organisaation välisen ottelun, joka pelattiin 30.tammikuuta. Na’Vi Jr oli selkeä ennakkosuosikki ottelussa, ja he voittivatkin ensimmäisen kartan odotusten mukaan. Toisessa kartassa Skin Orges onnistui voittamaan, kun samaan aikaan heidän ainostaan toisen kartan voittolle oli asetettu 1 miljoonan ruplan (15 000 dollarin) veto. Kolmannen kartan Na’Vi voitti jälleen vakuuttavasti.

”Skin Orges ei tuntunut haluavan edes voittaa ottelua, mutta yllättäen voittivat toisen kartan, kun heidän puolestaan on lyöty iso veto”.

Luckyn mukaan kuitenkin isoimmat todisteet teorialleen on turnauksen joukkueissa ja sponsoreissa. Suurinosa joukkueista on tavanomaisia Minor-tason turnauksissa pelaavia, kuten Hard Legion, Copenhagen Flames ja HellRaisers, mutta Skin Orgesin ja Axisin kutsuminen tuntuu todella erikoiselta.

”Miten Axis, joukkue jolla ei ole edes logoa, ja joukkue nimeltä Skin Ogres  ova saaneet kutsut turnakseen?” – Lucky kysyy. ”Kyseenalaistan sen”. 

Tämän lisäksi turnauksen sponsorit näyttävät hämmentäviltä, etenkin L33T ja Overman, jotka eivät ole juurikaan aktiivisia Twitterissä. Tapahtuman pääsponsori Legends.bet on CS:GO-skin vedonlyöntiin keskittyvä sivusta, tai oli kuten Lucky muistuttaa, sillä sivusto ei ole tällä hetkellä toiminnassa.

”Todella outoa, eikö? Kolme ensisijaista sposoria ovat vain kuolleita tilejä”, – Lucky sanoi. ”Edes palkintopotin maksava sivusto ei ole aktiivinen”.

Axis, yksi Luckyn epäilyksen kohteista, suljettiin turnauksesta 23.tammikuuta johtuen riittävistä todisteista siitä, että yksi heidän pelaajistaan oli rikkonut sääntöjä.

”Tämä kaikki perustuu spekulaatioihin. Mitään näistä ei voida täysin vahvistaa vielä”, – Lucky lisäsi videolla. ”Yritin vain tuoda esille sen, että voi olla mahdollista että tapahtuma olisi järjestetty ainoastaan sopupeliä varten”. 

Ennalta sovitut ottelut CS:GOssa ei ole uutta, mutta jos turnaus on järjestetty ainoastaan yhtä vetoa ajatellen, on se jo seuraava taso.

 

Lähde: Dexerto 

Kuvalähde: Dexerto