E-urheilu ja kilpapelaaminen kiinnostavat jatkuvasti enemmän, ja yhä useampi haaveilee urastaan alalla. Alaan kuitenkin liitetään edelleen paljon huhupuheita ja tarpeetonta mystiikkaa, ja tätä YTK-Yhdistys lähtee purkamaan yhteistyössä KOVA Esportsin kanssa.

Vuoden 2021 aikana toteutettavan yhteistyön aikana seurataan varsinkin kahden alan edustana, KOVAn CS:GO-pelaaja Lauri ”pietola” Hietalan sekä striimaaja Teemu ”Spamned” Rissasen elämää. Yhteistyön tuloksena on dokumenttisarja ja alalla työskentelyyn liittyviä artikkeleja.

– Tarvitsemme lisää keskustelua siitä, millaista työtä ja ammatteja ala luo. Ammattimaiseen pelaamiseen ja striimaamiseen liitetään usein tarpeetonta mystiikkaa. Uskon, että voimme Suomessa näyttää tietä alan käytännöille etenkin vastuullisuuden näkökulmasta, kertoo KOVAn kumppanuuspäällikkö Matti Orava tiedotteessa.

– Meille on tärkeää olla mukana luomassa tämän päivän nuorille yhä parempaa työelämää. Esports on alana uusi ja tuntematon, ja toivon, että voimme omalta osaltamme purkaa siihen liittyviä myyttejä sekä tuoda esiin sitä, millaista alan työ on. Uskon, että tätä kautta voimme myös kehittää alaa eteenpäin, kommentoi YTK-Yhdistyksen johtaja Ilona Kangas.

Yhteistyötä voi seurata somekanavien lisäksi KOVAn ja YTK-yhdistyksen yhteisellä nettisivulla ammattinaesport.fi.

Eurheilu.comin ja KOVA Esportsin omistaa Esports media solutions Oy.